facebook

Důvody pro zřízení virtuálního sídla

Ačkoliv se s možností zřídit virtuální sídlo firmy nedávno roztrhl pytel, je dobré znát objektivní důvody, díky nimž můžete plně využít této možnosti. Výhod je mnoho, ale mezi ty nejčastější patří níže uvedené:

Nízké provozní náklady

Naprosto jasný argument. Pokud ze zákona nepotřebujete svou vlastní provozovnu, jednoznačně můžete ušetřit mnoho prostředků. Nejenže zřízením sídla splníte svou zákonnou povinnost, ale navíc můžete získat prestižní adresu pro svoji firmu a zjednodušit si provoz a s tím spojený stres a odpovědnosti.

Lukrativní adresa

Dalším, již zmíněným důvodem, je možnost získání prestižní adresy. Ne, že by to bylo podmínkou pro úspěšné podnikání, ale adresa firmy v Praze, Brně či jiném větším městě může významně posílit důvěru vašich potencionálních obchodních partnerů ve vaši společnost.

Snadné zřízení

Při využití služby virtuální sídlo firmy získáte nejen adresu samotnou, ale veškeré zákonné odpovědnosti za vás zařídí poskytovatel této služby. Vám opravdu jen stačí občanský průkaz nebo plná moc toho, pro koho nové sídlo firmy zřizujete.

Menší frekvence kontrol

I to může být důvod pro zřízení virtuálního sídla firmy. Obzvlášť využijete-li adresu ve větším městě, například v Praze, dostanete se pod kontrolní úřad, který spravuje daleko větší počet firem, a tak je frekvence kontroly výrazně nižší než v menších městech, což jednoznačně dosvědčují statistiky.

Nadstandartní služby

Kromě samotného zřízení adresy pro vaši firmu, získáváte zajímavé výhody a nadstandartní služby, například ze zákona povinného označení štítkem na budově, kde máte adresu firmy, přebírání veškeré (i doporučené) pošty a informování o tom, nebo možnost využití zasedací místnosti pro vaše jednání, a to přímo na adrese, kde vaše nová firma sídlí.

Další články

FarmerFarmstein: Microgreens si vypěstujete klidně i v obýváku! V čem spočívá tento populární trend?

FarmerFarmstein: Microgreens si vypěstujete klidně i v obýváku! V čem spočívá tento populární trend? Novým příspěvkem do našeho blogového seriálu rozhovorů s klienty se stalo...

Místo podnikání OSVČ

Místo podnikání OSVČ: Jeho pravidla, ohlášení a změny Povinností každého živnostníka v souladu se zákonem o živnostenském podnikání je tzv. místo podnikání označit. To musí...

3 tipy, jak ochránit své peníze před znehodnocením

3 tipy, jak ochránit své peníze před znehodnocením Živnost či firma vám slušně vydělává a vy aktuálně řešíte nikoli nedostatek financí, ale jejich přebytek? I...